Lampionový průvod Bouda s lampionem

08.11.2012 11:29

 

V sobotu 3. listopadu 2012 proběhl třetí ročník lampionového průvodu Bouda s lampionem, který pořádala Nová naděje o.s., Jednota bratrská Turnov a Rodinné centrum Bouda. 
Letošní průvod vedl ulicemi města hřmotný rytíř za doprovodu desítky klaunů a jiných pohádkových bytostí. Opět se začínalo i končilo v parku za letním kinem. Nově se procházelo jedním z nejtajemnějších míst starého Turnova Mikulášským náměstím.  V průvodu bylo vedle češtiny slyšet němčinu, francouzštinu i angličtinu. Tradičně byl průvod ukončen vytvářením světelných obrazců, byť se muselo bojovat se silným větrem. „Svíčky mají být symbolem naděje a světla, které svítí do tmy a tma je nepohltí“, říká letošní hlavní koordinátor Vítek Šťastný.
„ Děti si neustále na mě ukazovaly a smály se. Některé maminky jim říkali, že si mě mají pořádně prohlédnout, protože žádného tak hezkého anděla už nemusí nikdy vidět“, se smíchem popsala svoji zkušenost, jedna z asi padesáti dobrovolníků třináctiletá Anežka Gruberová 
Na úplný závěr bylo ještě jedno nepřehlédnutelné překvapení. „Mami ten ohňostroj byl nejlepší. Musela jsme si zacpat uši, ale stejně to bylo to nejlepší“, pištěla pětiletá Julie.
„Účastníků bylo zhruba 850, všem paří velký dík za trpělivost a disciplinovanost“, upřesňuje Tereza Marková z Rodinného centra Bouda. 
Pořadatelé děkují za podporu a spolupráci Městu Turnov, Libereckému kraji, Nadaci B. J. Horáčka, Autosklu Turnov, Dehes s.r.o., Tiskárně Polygraf s.r.o., Kulturnímu centru Turnov a ZŠ 28. října.  
 

—————

Zpět