Bouda s lampionem v Turnově a Semilech

05.11.2011 23:05

 

Letošní ročník lampionových průvodů Bouda s lampionem pořádaný Jednotou bratrskou Turnov a Semily a Novou nadějí, o. s. se mimořádně vyvedl jak v Turnově, tak v Semilech. Průvod doprovázeli dětmi oblíbení klaunové, velcí i malí rytíři, anděl, Obelix, hradní paní i exotický arabský šejk. Na všech dopravních přechodech asistovala vzorná pořadatelská služba či městská policie.

 

 „Letos jsme z bezpečnostních důvodů upustili od jinak atraktivního vypouštění horkovzdušných lampionů štěstí, ale závěrečný program v cíli byl obohacen o dětskou diskotéku pod vedením kouzelných klaunů a děti znova tvořily ze svíček oblíbené světelné obrazy, tentokrát v podobě dívky a chlapce s lampionem. Celá akce trvala od začátku do konce přibližně 90 minut. Současný ročník teprve skončil, ale už máme v záloze další zajímavý nápad na příští rok,” informuje jeden z duchovních otců projektu The Bouda a předseda řídící rady Nové naděje, o. s. Petr Boudný.

 

„Letošního ročníku v Semilech se zúčastnilo o pár desítek návštěvníků více než loni, kolem 480 dětí, rodičů a prarodičů. Rovněž bych rád poděkoval Městu Semily, řediteli ZŠ F. L. Riegra Karlovi Strnadovi za spolupráci, rodičům za napečení cukrovinek a koláčů a učiteli Stanislavu Ulvrovi za zorganizování skupiny dobrovolníků ze studentů Gymnázia I. Olbrachta,” vyjmenovává za semilské pořadatele kazatel Jednoty bratrské Semily Jan Kriegel.

 

“V Turnově jsme provedli zásadnější změnu. Start i cíl průvodu jsme umístili na jedno místo - do parku za letním kinem. Musím říct, že tato změna se osvědčila. Šetří síly pořadatelům, navazuje na dětský den Bouda na ulici a více vyhovuje rodičům s malými dětmi, kteří mají obavy z délky trasy,” poznamenává turnovský kazatel Jednoty bratrské Petr Gruber. „Také děkujeme místním sponzorům, Městu Turnov a řediteli II. ZŠ Jaromíru Fričovi za podporu, i díky jejich pomoci se nám daří pořádat tyto větší akce pro veřejnost zdarma. Letos nás příjemně překvapil ohlas Boudy s lampionem v Turnově, přišlo okolo 900 lidí,” dodává Petr Gruber. 

 

V Turnově díky změně trasy průvod procházel okolo čajovny Tea Bouda, kde klaun obdaroval rodiče i děti pozvánkou do čajovny s připevněným sáčkem čaje. Čajovna sídlí v suterénu Městské knihovny A. Marka na Jeronýmově ulici a je organizátory Boudy s lampionem využívána mimo jiné k volnočasovým aktivitám pro děti (Klub 13) i dospělou populaci Turnova. O těchto aktivitách včas informujeme na webových stránkách www.thebouda.cz nebo v tisku.

 

Lampionové průvody pro nás mají zvláštní význam, končí podzim, začíná zima a proč neoslavit konec jednoho období a začátek druhého akcí, která přináší radost. 

“Zdá se, že Bouda s lampionem je veřejností přijata kladně, proto bychom tuto aktivitu rádi rozšířili i do dalších okolních měst. Láká nás Železný Brod a Lomnice nad Popelkou,” uvádí Petr Boudný.

 

Děkujeme přátelům, rodičům, dětem, klaunům, andělům, Obelixovi i rytířům a princeznám za účast na Boudě s lampionem.

 

Fotogalerie Turnov

 

Fotogalerie Semily

 

—————

Zpět