Tábor - Cestování časem 2011

27.08.2011 07:31

Díky, všem, kdo jste se zúčastnili příměstského tábora The Bouda s tématem "Cestování časem". Pravidelně přicházelo 35 dětí, pro které jsme plánovali hry v přírodě, parku, na domácí půdě. Dostali jsme se do budoucnosti, v pravěku jsme se dozvěděli, že mamut je supermarket. Děti si vyzkoušeli boj s byrokracií, když si měly vyřídit lovecký průkaz a stály fronty na pravěkých úřadech. Vyzkoušely si i výměnný obchod, když jako družinka dostaly jednu kancelářskou sponku a postupně měnily, aby získaly cennější věci. Tak se nám tu sešlo několik čokolád, kalendář, sluneční brýle, ale dokonce i rybářský prut. V době Karla IV. je nezaskočily šifrované zprávy a propočítaly se k heslu na truhle, kde měly zamčenou část časostroje. Samozřejmě jsme nemohli minout zlatou horečku a indiány a zlatokopy. A protože bylo vedro, rozpoutali jsme nejednu vodní bitvu, ze které vycházeli mokří i vedoucí.

 

Děti prokázaly bujnou fantazii a tak jsme tu měli pět družinek:

Vyhynulí Paviáni

Swinulý tkaničky

Hopíci

Céčka

Ufoni

V tomto pořadí se družiny umístily v celotáborové hře a vyhrály tak možnost vybrat si jako první sladkou odměnu. Krásně nám vyšlo počasí, takže jsme jednu noc přespávali na zahradě fary Jednoty bratrské. Zpívali jsme táborové písně, až jsme se divili, jak staré písničky děti znají.

Díky všem vedoucím, dospělým, všem maminkám, které pekly buchty a díky i všem řidičům, kteří děti vozili ze vzdálenějších míst. A hlavně díky vám, rodičům, že jste nám svěřili svoje děti, doufáme, že se jim zde líbilo.

Letos to bylo poprvé, co jsme tábor připravovali a věřím, že ne naposled. Byl to náročný týden, a jak nádherný! Tím ale všechno nekončí - zveme všechny rodiče dětí z příměstského tábora na afterparty: Grilovačku v sobotu 3. září v 17:00  na faře a zahradě Jednoty bratrské, na místě, kde probíhal tábor. Budeme promítat fotky, povídat. Budete mít možnost ptát se, poradit a dobře se najíst.

Katka Gruberová

 

—————

Zpět