Jak se povedla Bouda na ulici 2012?

06.06.2012 14:56
Ještě v pátek počasí hrozilo zamračenou oblohou a studeným větrem. V sobotu 2. června dopoledne začalo vykukovat sluníčko, sbalili jsme atrakce, čajovnu, všechno, co by se mohlo hodit, a ve dvanáct jsme vyložili uprostřed parku hromadu věcí.  
 
V jindy nepříliš přívětivém parku se to najednou hemžilo asi stovkou lidí, stavěli jsme stany, rovnali stoly, připravovali bednolezení, horolezeckou stěnu, prodej triček Bouda (letos máme nové s veselými obrázky a vtipnými nápisy), lovení rybiček, výtvarnou dílnu, později přijeli lidi z agentury s nafukovacími atrakcemi, přidali se partneři z atletického oddílu, hasiči, policie ČR a městská policie, farma se živými zvířaty, kolovrátek s možností jeho vyzkoušení...
Vytvořili jsme okolo čtyřiceti stanovišť. Už před druhou hodinou se začaly trousit hloučky lidí a okukovat, co se děje. Letos jsme dětský den přejmenovali na rodinný, protože téměř všechny atrakce si mohli vyzkoušet i dospělí, ať tátové a maminky, nebo dědové a babičky. Jedna starší dáma si dokonce zkusila disciplínu odtažení felicie vlastními silami. U této disciplíny jsme předpokládali větší zájem mužů, ale podle fotek zjistíte, že i malé děti si chtěly změřit síly s autem. 
V čajovně se nám dařilo, lidé si kupovali jak sypané čaje, tak uvařené v konvičkách, a v provizorní čajovně pod širým nebem bylo stále plno. Holky u triček se taky nezastavily. Děti dováděly v moři pěny, poskytly tak fotogenickou podívanou pro nejednoho rodiče a fotografa. Stále mě překvapuje, že pěna je tak atraktivní. Máme ji už pátým rokem a zájem o ni neopadl. Naopak se zdá, že lidé už s pěnou počítají a těší se na ni. 
 
Po dobu konání Boudy na ulici slunko krásně svítilo, nebylo ani zima, ani vedro, park byl naplněný lidmi. Podle loňska jsem počet odhadovala na dvojnásobek, Petr Gruber pak řekl, že raději budeme skromní a uvedeme návštěvnost mezi 5000 - 6000 lidí. 
Měli jsme radost ze všech hostů, kteří přišli, zvláště z těch nečekaných a z těch, kteří se netajili tím, že se nechávají inspirovat pro další akce. :o) 
 
Občas jsme zaslechli údiv nad tím, že veškerá stanoviště si můžou děti i dospělí vyzkoušet zdarma a že skákací hrad vloni na jiném místě a jiné akci stál na 5 minut spoustu peněz. Zazněly otázky, proč to všechno děláme a proč je to zadarmo. Je to jednoduché. Protože máme rádi lidi, chceme dopřát zábavu celým rodinám bez toho, aniž by musely řešit finance. Chceme vést místní organizace ke spolupráci. Chceme dávat lidem radost. 
 
Po šesté jsme sbalili věci, čajovnické do čajovny, farní na faru, garážové do garáže. Ztracené klíče i karabiny se našly, dokonce posledně jmenovanou i s popruhem donesl kdosi neznámý na faru až v neděli nebo v pondělí.
 
Bouda na ulici byla letos úspěšnější než loni. Zase jsme posunuli laťku o něco výš. A to bylo možné díky vám, kteří jste nám pomáhali fyzicky, díky vám, kteří jste se podíleli na finančním zabezpečení celé akce (Jednota bratrská Turnov, Nová naděje o. s., Zikuda - vodohospodářské stavby, Kinghouse, Preciosa, Liberecký kraj, Město Turnov, Saloon u Supa, Resim, Nářadí Jiránek, Trima, Dehes, Polygraf, KC Turnov), díky každému z partnerů (hasiči, městská i státní policie, Atletický klub Syner Turnov, farma Klokočí, ekofarma Láník z Rakous u Turnova, Jan Pecina - motokrosový závodník, Český svaz chovatelů, SVČ Žutá ponorka, II. ZŠ, firmy Zikuda a Nářadí Jiránek), který s námi do rodinného dne Bouda na ulici šel, díky každému člověku, který přiložil ruku a srdce do sobotního dne a nejen do něj. A nejvíce děkujeme vám všem, kteří jste přišli a pomohli tak v parku vytvořit skvělou atmosféru.
 
Kateřina Gruberová
 
 


 

 

—————

Zpět